Skoči na glavno vsebino

Državno atletsko tekmovanje

Državnega tekmovanja v atletskih disciplinah se lahko udeležijo zgolj tekmovalci, ki so na področnih tekmovanjih dosegli najboljše tri uvrstitve. Na naši šoli je kriterij za udeležbo na državnem tekmovanju doseglo kar 10 tekmovalcev. Ker so bili učenci 5. in 6. razreda v tem času v letni šoli v naravi se je tekmovanja udeležilo 7 tekmovalcev.

Na državnem tekmovanju je nastopilo preko 200 tekmovalcev v različnih disciplinah. Konkurenca je bila izredno huda, kljub temu pa so naši športniki dosegli nekaj izredno dobrih rezultatov.

M. P. je v teku na 1000 m dosegel odlično 1. mesto z rezultatom 3:02:00 min. A. J. je dosegla zlato medaljo v teku na 60m. S. H. je dosegel 4. mesto v teku na 300m. A. K. in F. J. sta pokazala dobro pripravljenost v skoku v višino. V prenosu štafete 4×100m je naša ekipa dosegla 7. mesto.

Športniki so na tekmovanju pokazali dobro kondicijsko pripravljenost, veliko samostojnosti in športnega duha. Hkrati pa so dobili potrditev, da lahko s trudom dosežejo odlične rezultate.

drzavno-atletsko-tekmovanje6

Slika 1 of 11

(Skupno 117 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost