Skoči na glavno vsebino

Razvojni oddelek vrtca

UVODNA MISEL

SPOŠTOVANI,

pred vami je publikacija, ki prinaša informacije o življenju in delu razvojnega vrtca pri OŠ Roje v vrtčevskem letu 2022/2023.

Poletje nam je ponudilo obilo brezskrbnih dni, sprostitve in veliko sonca, z jesenjo pa se po dveh letih ukrepov zaradi virusa, vračamo nazaj v ustaljene tirnice. Sedaj se moramo na novo navaditi realnosti, ki smo jo poznali pred pojavom korone. Kljub večji sproščenosti, pa bomo tudi naprej, z največjo mero skrbnosti in odgovornosti, upoštevali vsa priporočila ministrstva in NIJZ ter sprejemali preventivne ukrepe, da bomo le čim dlje lahko živeli in delovali, kakor smo bili vajeni.

Resnično se veselimo nove oziroma stare normalnosti, ko se bomo končno lahko bolj sproščeno srečevali s prijatelji iz drugih skupin, ko bodo naša rojstnodnevna praznovanja res prava praznovanja in ko se bomo lahko skupaj podili po telovadnici. Veselimo se doživetij in popotovanj skozi igro, otroškega smeha, majhnih in velikih zmag naših otrok ter plodnega in toplega sodelovanja z vami, dragi starši.

V našem vrtcu se trudimo ustvarjati prijazno in sprejemajoče okolje, upoštevajoč razvojne in individualne potrebe vsakega otroka in s tem zagotoviti, da ima vaš otrok od časa preživetega pri nas, kar največ.

Vsi skupaj vas že nestrpno pričakujemo!

 

Nina Sever,

univ. dipl. spec. in reh. ped

Vabljeni, da si na povezavi ogledate publikacija za vrtec 22-23 .

Na spodnjih povezavah boste izvedeli več informacij o organizaciji in delovanju razvojnega vrtca.

 

 

Ukrepi za preprečevanje širjenja SARS – CoV-2 ob začetku šolskega leta 2022/2023

 

Z ministrstva smo tudi letos prejeli priporočila higienskih in organizacijskih ukrepov za preprečevanje širjenja SARS-CoV-2.

Ključno je izvajanje osnovnih higienskih ukrepov:

  • Prezračevanje šolskih/vrtčevskih prostorov
  • Spodbujanje k doslednem izvajanju higienskih ukrepov (umivanje rok, higiena kašlja, redno čiščenje prostorov in površin, uporaba brisačk za enkratno uporabo).
  • Ob pojavu simptomov COVID-19 pri otrocih v vrtcu naj se njihovi starši/skrbniki posvetujejo s pediatrom oziroma z izbranim osebnim zdravnikom.
  • Samozaščitno vedenje: Smo šola za otroke s posebnimi potrebami, kjer je naša prva skrb zdravje učencev, zato V ŠOLO/VRTEC NE VSTOPAMO Z ZNAKI OKUŽBE (povišana telesna temperatura, zamašen nos/nahod, kihanje, kašljanje bolečine v žrelu, težko dihanje, glavobol, bolečine v mišicah, driska, slabost/bruhanje, sprememba zaznavanja vodnja/okusa, neobičajna utrujenost, vnetje oči).

 

(Skupno 1.046 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost